Níže zadejte váš e-mail a buďte informováni o všem co se u nás děje nového (produktové novinky, akce, slevy apod.)
SLEDUJTE NÁS NA FACEBOOKU,
STAŇTE SE NAŠIMI FANOUŠKY
A BUĎTE V OBRAZE
NA NÍŽE UVEDENÉM ODKAZU:
- Úvod
- Blog
- Recepty nejen pro gril
- MARINOVANÝ MOŘSKÝ VLK
MARINOVANÝ MOŘSKÝ VLK
Budeme potřebovat:
- mořský vlk, 1/2jogurtu light, 1/4plechovky kokosového mléka nebo krému, 2 čajové lžičky červeného curry, (nebo 1 lžička tarmarinu - kurkumy, 1 lžička kmínu, 1 lžička červené sladké papriky, 1 lžička koriandru, 1 bokový list, špetka černého pepře, 2 x kardamon), 2 stroužky česneku, limetková kůra a šťáva z 1 limetky, 1 lžíce lemongrass, 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru, 2 chilli, 1 lžička sezamového oleje, 1 lžíce sójové omáčky.
Příprava:
- Rybu jemně nařežeme varhánkově na jejím povrchu, aby se do ní nachytala marináda. Marinujeme 30 minut v marinádě a 8 minut z každé strany grilujeme. Při tom potíráme marinádou. Rybu otáčíme jen jednou. Zbylou marinádu ohřejeme a použijeme jako omáčku. Podáváme s jasmínovou rýží.
TIP:
- Tento recept lze využít, vlastníme-li speciální sestavu, či jsme jednotlivé komponenty dokoupili později. Rybu lze grilovat buď na plochém roštu, nebo jí lze naplnit plnitelný rotační rošt – rošt však nepřeplňujte.
Všechny varianty jsou skvělé a určitě si pochutnáte.
Přejeme dobrou chuť!!!
Recepty: Jiří Georgiou
Tipy: Jiannis Georgiou