Níže zadejte váš e-mail a buďte informováni o všem co se u nás děje nového (produktové novinky, akce, slevy apod.)
SLEDUJTE NÁS NA FACEBOOKU,
STAŇTE SE NAŠIMI FANOUŠKY
A BUĎTE V OBRAZE
NA NÍŽE UVEDENÉM ODKAZU:
- Úvod
- Blog
- Recepty nejen pro gril
- THAJSKÁ ŽEBÍRKA
THAJSKÁ ŽEBÍRKA
Budeme potřebovat:
- 2kg vepřových žeber, dva stroužky česneku, nastrouhaný čerstvý zázvor, 4 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce rajčatového protlaku, 3 lžíce medu, 1 lžíce citrónové šťávy, půl sklenice ananasového džusu (lépe čerstvé šťávy), 1 lžíci thajské rybí omáčky (fish sauce), 3 lžíce thajské omáčky sladké (nebo najemno posekané chilli, 1 lžička cukru, 2 lžíce bílého octa, 1 lžička pepře), 1 lžička tabasco.
Příprava:
- Žebra nasekáme na kusy a omyjeme je. Vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme asi 30 - 40 minut, dokud nejsou měkká.
- Mezitím uvaříme omáčku. Nadrobno nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor krátce osmažíme na oleji. Přidáme protlak, med, citrónovou a ananasovou šťávu, rybí a thajskou omáčku a tabasco. Omáčku dobře promícháme a vaříme za častého míchání na mírném ohni, dokud nezhoustne.
- Uvařenou omáčku necháme vychladnout a pak jí potřeme vychladlá žebra. Žebra rozložíme na mřížku rozehřátého grilu potřenou olejem a grilujeme za průběžného otáčení a potírání zbylou omáčkou asi 15 minut dozlatova.
TIP:
- Tento recept lze využít, vlastníme-li speciální sestavu, či jsme jednotlivé komponenty dokoupili později. Žebra lze grilovat buď na plochém roštu, nebo lze žebry naplnit plnitelný rotační rošt – rošt však nepřeplňujte.
Všechny varianty jsou skvělé a určitě si pochutnáte.
Přejeme dobrou chuť!!!
Recepty: Jiří Georgiou
Tipy: Jiannis Georgiou