Níže zadejte váš e-mail a buďte informováni o všem co se u nás děje nového (produktové novinky, akce, slevy apod.)
SLEDUJTE NÁS NA FACEBOOKU,
STAŇTE SE NAŠIMI FANOUŠKY
A BUĎTE V OBRAZE
NA NÍŽE UVEDENÉM ODKAZU:
- Úvod
- Blog
- Správné použití grilu pro nejlepší výsledky
- Správné použití kyperského grilu pro nejlepší výsledky
Správné použití kyperského grilu pro nejlepší výsledky
Dobrý den,
v životě každého z nás přicházejí a odcházejí příležitosti spolu s časem a myslím, že je potřeba tu správnou příležitost umět uchopit a využít jí maximálně tak, aby nám dala vše dobré, co může. A proto i v případě kyperských grilů to jako u velice dobré příležitosti platí dvojnásob. Pokud gril již vlastníte nebo přemýšlíte o jeho koupi, která by Vám zajistila nové a nezapomenutelné zážitky se svými přáteli, tak i přesto, že se jedná o samofunkční grily, které nepotřebují stálý dohled a o grilování se postarají prakticky samy, je dobré mít pár věcí na paměti a naučili jste se je, abyste dosáhli těch nejlepších výsledků.
Jak jste se již mohli dozvědět z popisů jednotlivých produktů v E-shopu nebo přímo na hlavní stránce našeho webu, grily disponují dvěma rotačními systémy. Jedním horizontálním, kde se umisťují 3 velké špízy a jedním vertikálním, který pojme buď 7, nebo 11 menších špízů dle velikosti zakoupeného grilu. Pro ovládání obou rotačních systémů najednou jsou potřeba dva motůrky. Na druhý v pořadí popisovaný systém, tedy ten menší, se většinou umisťují menší kusy masa, případně zeleniny, hub a podobně. Je blíže žáru a nepotřebuje tolik času na dobré propečení příslušných ingrediencí, než je tomu u velkého systému. Jako u malého systému, ani zde se v nápadech a inspiraci v podobě ingrediencí meze nekladou. Velký systém na rozdíl od malého ale již disponuje možností jednoduchého zvolení výšky nad grilovacím krbem. Je to zejména z toho důvodu, že se na něj umisťují větší kusy například masa. A když hovoříme o větších kusech masa, je k jeho dobrému propečení potřeba více času. Časová náročnost je úměrná velikosti kusů masa a také jeho druhu. To znamená čím větší kusy masa, tím více času je potřeba ke kvalitnímu propečení. A stejně tak to je i s výškou, ve které začínáme grilovat, a ve které končíme. Začínáme nahoře a končíme dole. Nejlepší variantou pak je, pokud vlastníme motůrek s volitelnou rychlostí otáčení, který nám přidá ještě třetí neméně důležitý element, kterým je právě rychlost. I ten v našem E-shopu nabízíme. V tomto ideálním případě by mělo platit, že začínáme vysoko na co nejmenších otáčkách a s přibývajícím časem postupujeme níže a přidáváme otáčky. Maso se krásně a rovnoměrně propeče. Výškové nastavení horizontálního špíz systému lze velice dobře využít v případě speciálních sestav také u grilovacích roštů, kde se nám každé maso, každý steak udělá právě tak, jak má. Výhodou malého a klasického grilu Foukou a jejich sestav je trojúhelníkové postavení špízů, kdy lze špízy s nejvíce propečeným masem umisťovat na vrchol systému, aby byly vystaveny menšímu žáru. Větší propečení může způsobit například vítr foukající pouze z jedné strany. Vítr určitě nezpůsobí žádné velké problémy, ale pokud jste jen trochu perfekcionisté, tak i tento aspekt můžete hlídat a díky důmyslným kyperským grilům snadno vyřešit.
Pokud využijete naše tipy a časem si je osvojíte, budete dosahovat těch nejlepších výsledků a Vaši přátelé to zcela jistě ocení.
Dobrou chuť přeje Jiannis!