Níže zadejte váš e-mail a buďte informováni o všem co se u nás děje nového (produktové novinky, akce, slevy apod.)
SLEDUJTE NÁS NA FACEBOOKU,
STAŇTE SE NAŠIMI FANOUŠKY
A BUĎTE V OBRAZE
NA NÍŽE UVEDENÉM ODKAZU:
- Úvod
- Blog
- Recepty nejen pro gril
- Sardely plněné zázvorem a rajčaty
Sardely plněné zázvorem a rajčaty
Budeme potřebovat:
Sardely nebo Mořský vlk,
Náplň:
2 rajčata pokrájené na kostičky, 1cibule pokrájená najemno, 2 sušené chilli papričky nasekané najemno, 2 stroužky česneku nakrájeného najemno, zázvor - 1polévkova lžíce najemno nasekaný, sůl, pepř.
Příprava:
sardely nebo mořského vlka přes břicho podélně rozřízneme a pokapeme sójovou omáčkou. Vnitřek ryby naplníme připravenou náplní a zabalíme do pečícího papíru a alobalu. Grilujeme 10 minut z každé strany.
Podáváme s rýží a se salátem z rajčat.
Salát z rajčat
3 rajčata pokrájíme na kostičky, přidáme 2 stroužky česneku nakrájené najemno, sójovou omáčku (2 „panákové“ skleničky), sůl, pepř – 1 čajová lžička, 1chilli paprička posekaná najemno, 1 velká cibule nahrubo pokrájená a zlehka orestovaná tak, aby zůstala křupavá. Vše smícháme dohromady.
TIP:
Tento recept lze využít, vlastníme-li speciální sestavu, či jsme jednotlivé komponenty dokoupili později. Rybu lze grilovat buď na plochém roštu, nebo jí lze naplnit plnitelný rotační rošt – rošt však nepřeplňujte.
Všechny varianty jsou skvělé a určitě si pochutnáte.
Přejeme dobrou chuť!!!
Recepty: Jiří Georgiou
Tipy: Jiannis Georgiou